400 g mörk choklad, minst 70%
3 dl grädde
1 msk snabbpulverkaffe
Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i snabbkaffepulvret. Vispa samtidigt grädden till ett hårt skum. Rör försiktigt ner chokladsmeten i grädden så det marmorerar sig. Häll i moussen i fina coctailglas och ställ in i kylen eller frysen i ca 20-30 minuter innan severing. Till servering kan man spritsa lite grädde på toppen, riva choklad eller lägga på lite fina hallon.
Denna chokladmousse var otroligt god och så enkel att göra! När jag stoppade in den i frysen så stelnade ju chokladen igen och blev till chokladbitar emellan den annars lena chokladmoussen vilket gav ett perfekt tuggmotstånd. Dessutom blir snabbpulverkaffet små krispiga kaffebitar vilket var fantastiskt. Man kan testa att variera chokladmoussen med att välja smaksatt, mörk choklad och/eller hälla lite whisky/likör i också, alternativt rivet apelsinskal. Det går nog att variera i oändlighet! Detta måste ni testa, en perfekt dessert att bjuda på :) Smarr!
Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i snabbkaffepulvret. Vispa samtidigt grädden till ett hårt skum. Rör försiktigt ner chokladsmeten i grädden så det marmorerar sig. Häll i moussen i fina coctailglas och ställ in i kylen eller frysen i ca 20-30 minuter innan severing. Till servering kan man spritsa lite grädde på toppen, riva choklad eller lägga på lite fina hallon.
Denna chokladmousse var otroligt god och så enkel att göra! När jag stoppade in den i frysen så stelnade ju chokladen igen och blev till chokladbitar emellan den annars lena chokladmoussen vilket gav ett perfekt tuggmotstånd. Dessutom blir snabbpulverkaffet små krispiga kaffebitar vilket var fantastiskt. Man kan testa att variera chokladmoussen med att välja smaksatt, mörk choklad och/eller hälla lite whisky/likör i också, alternativt rivet apelsinskal. Det går nog att variera i oändlighet! Detta måste ni testa, en perfekt dessert att bjuda på :) Smarr!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar