Idag provade jag att laga till sega chokladmuffins när Julia & Alex skulle komma förbi på en fika. Och de blev verkligen jättegoda! Som en god kladdkaka i miniformat som dessutom var segkrispig.
Receptet hittade jag från Tasteline.se
Recept för ca 10 muffins:
2 st ägg
2,5 dl strösocker
100 gram smör
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Tillagning
Vispa upp ägg och socker till en porös smet. Blanda i de resterande ingredienserna och vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande.
Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar (ett tips kan vara att smörja formen lite innan)
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca12 minuter. Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga innanmätet ;)
Ta ut dom och låt dom svalna lite. Sila över lite florsocker vid servering.
Ät som du vill, men det går även att serverna med lite vispad grädde och bär :)
söndag 7 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar