
250 g mjukt smör
0.5 tsk salt
1 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 st ägg
4.5 dl siktat vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
150 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
Gör så här
1. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägg och vispa lite till.
2. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovhackad choklad.
3. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Forma 12 bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna gyllene ca 15-20 minuter.
1 kommentar:
Det låter jättegott!
Skicka en kommentar