lördag 1 januari 2011

Nyårsmenyn 2010

Nyårsafton 2010 spenderades för tredje året i rad hos goda vänner och vi gjorde en jättegod fyrarättersmeny. Medan vi lagade maten åt vi jättegoda baconlindade dadlar och svarta oliver.

Till förrätt åt vi halstrade pilgrimsmusslor på en bädd av sparris med hack av sharlottenlök, bacon och vitlök, samt en reducerad balsamicodressing. Supergod kombination med musslor och bacon och det syrliga från balsamicon.



Till huvudrätt blev det en klassisk helstekt oxfile Provencale med råstekt, skivad potatis och ett ört/vitlökssmör som fick smälta över köttet. Detta tillsammans med en god sallad med bl.a. fetaost, avocado, rödlök och psysalis.


Till efterrätt åt vi en hallon/passionscoctail med hemmagjord citronsmaksatt vaniljcreme och passionsfrukt på toppen. Den var väldigt fräsch och läskande och jag hade kunnat äta dubbelt så mycket ;).


Den fjärde rätten blev en ostbricka med 5 sorters ostar och 3 sorters kex och vindruvor, men jag tog tyvärr ingen bild på den. Men det satt fint efter tolvslaget. Självklart blev det både Champagne, bubbel, vitt- och rött vin till den utsökta middagen, samt fyrverkerier. Vi kom hem sent, kl 05.00 eftersom det var nästan omöjligt att få tag på en taxi.

Nu så här på nyårsdagen startade jag med en ägg/bacon/bönorfrukost och en kopp te. Och till eftermiddagen blev det den obligatoriska pizzan - en kebabpizza. Lite smågodis fick också slinka med till mina tre hyrfilmer. Ha en fin kväll!

Inga kommentarer: