fredag 5 februari 2010

Filmer jag vill se...

De här filmerna står på min vill-se-lista, om det blir i helgen eller senare får vi se...


An Education handlar om en ung kvinna i 1960-talets London som förtrollas av en äldre man, en fartfylld och förbjuden livsstil som är oförenlig med de seriösa universitetsplaner hennes familj har bäddat för. London... 60-tal...Kan det bli en bättre Hannafilm? ;)










A serious man är bröderna Coens senaste film som handlar om en man och familj i 50-talsmiljö. Den verkar helt skruvad och klart intressant!













The Imaginarium of Doctor Parnassus - Fantasy-äventyr- och mysteriefilm som blev Heath Ledgers sista. Intressant att se resultatet av filmen som fick skrivas om efter Heaths död och fyra personer delar på huvudrollerna i filmen, även Johnny Depp, Jude Law, och Colin Farrell anlitades också... en hel bunt med snyggingar alltså...












Alice in Wonderland Tim Burton, behöver jag säga mer? Och i en klassisk historia som lär vara så vacker, så vacker!














500 days of summer sägs vara den bästa romantiska komedin på länge. Kille möter tjej, kille blir förälskad. Tjej blir det inte. En modern kärlekshistoria precis som på riktigt – den är invecklad och fantastisk, rolig och sorlig.














Los abrazos rotos (Broken Embraces). Almóvoar är ju ett måste. Detta är kärlekshistorien om förhållandet mellan en regissör och en skådespelerska, som är fast i ett destruktivt äktenskap med en mäktig och hänsynslös affärsman. Typiskt spanskt drama alltså ;)






Inga kommentarer: