Vad passar bättre än en ungersk gulaschgryta så här i vintertider. Här är mitt lite modifierade recept.
ca 1 kilo högrev
3 st morötter
3 st gula lökar
3-4 st vitlöksklyftor
2 st röda paprikor
1 burk krossad tomat
2 dl rödvin
5 dl oxbuljong
2 msk ungersk paprikakrydda
2 krm stött kummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Bryn köttet i smör i en gjutjärnsgryta. Tillsätt morötter, paprika, lök och vitlök och stek ett par minuter. Häll på kryddor, tomatkross, buljong och rödvin och låt koka på medelvärme i ca 1 1/2 - 2 timmar. Servera grytan med en klick yoghurt och ris om så önskas :).
måndag 6 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar