söndag 31 oktober 2010

4-rätters på That's Amore

Igår var jag och Martin på That's Amore - en italiensk restaurang vid Linnéplatsen. Det var andra gången jag var där.

Denna gång provade vi på en Il Rustico som är en 4-rätters meny som förutom det enkla, rustika erbjuder en upplevelse som retar njutarens sinnen och tillfredställer den nyfiknes upptäckarlust. Tomaterna, vitlöken, örterna och brödet är viktiga råvaror. Havets läckerheter, kallskurna delikatesser eller årstidens grönsaker kompletterar de enkla smakerna och samman- sättningen blir kulinarisk kärlek. Alltså får man en Antipasto - Primo - Secondo - Dolce (Förrätt - Pasta - Huvudrätt - Efterrätt) för endast 269 kr! Vi tog ett vinpaket till också för 250 per person (det fanns olika prisklasser). Det roliga med Il Rusticomenyn är att man inte får veta vad den innehåller, den varieras dessutom från bord till bord! Man fick bara välja kött eller fisk till huvudrätt. Men vi chansade och körde på en överraskning.

Först fick vi ett glas mousserande och en liten minestronesoppuré (detta ingick inte i menyn!).

Till förrätt fick vi Antipasto med ett urval av handplockade italienska delikatesser: Salame piccante, Salami, Oliver, Kronärtskocka, Soltorkade tomater, ruccola och mozarella. Till det ett glas rött vin. Supergott!

Sen fick vi en mäktig pastarätt som var en linguine med krämig sås med rökt lax. Till det ett glas rött vin.

Till huvudrätt fick vi Grigliata Mista - Grillade läckerheter från havet med Orata, blåmusslor, hjärtmusslor och Calamari. Serverades med grillade grönsaker. Till det fick vi ett glas vitt vin.

Till efterrätt blev det en klassisk panna cotta med jordgubbscreme. Till det blev det ett glas mousserande dessertvin.
 
Allt detta för 500 kr/person, det kallar jag prisvärt! Och gott var det också. Inte den bästa italienska mat jag har ätit, men absolut gott och prisvärt! Och personalen är otroligt trevliga och serviceminded, bara det ;). Det var en otroligt mysig och romantisk kväll :). Så här ser det ut med en något kitchig inredning ;)

 
Frågan är om man vågar sig på en La Dolce Vita nästa gång? Den består av 3 Förrätter – 3 Pastarätter /Risotto – Kött – Sorbet – Fisk – Efterrätt (550 kr). Knappast!

Inga kommentarer: