fredag 1 april 2011

Hannas Tricolore Italiano

Här kommer ett superenkelt och jättegott recept med italiensk touch som jag delvis fått tips om och delvis improviserat fram själv. Rätten går att variera i smak för varje gång :)

Hannas Tricolore Italiano

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 påse Santa Maria kryddmix - Swedish meatballs/bifteki/chevapcici
1-2 vitlöksklyftor
1 påse färsk bladspenat
1 förpackning smaksatt krossade tomater (min favorit är med rostad vitlök)
1 paket mozarella
Salt & Peppar efter behag

1. Börja med att blanda köttfärsen med valfri kryddmix enligt recept på påsen. Riv/hacka i 1/2 gul lök. Rulla till stora köttbullar. (Vill man inte använda kryddmix så går det lika bra att göra köttbullar på traditionellt vis med ägg, riven lök, kryddor m.m. - men släng gärna i en vitlöksklyfta!)
2. Häll i bladspenaten som den är i en ugnssäker form. Strö på 1/2 hackad lök & 1-2 vitlöksklyftor. Lägg köttbullarna på spenatbädden. Häll över krossade tomater och till sist - riv över mozarellaosten.
3. Ställ in formen i ugnen på 225 grader i ca 20 min (tills köttbullarna är genomstekta och mozarellan fått färg).
4. Servera med en god sallad och pasta för de som vill. Ett glas rödvin funkar fint också.

Bon Apetit!

Inga kommentarer: