torsdag 16 juni 2011

Tuscany Tour (Florens - Siena - San Gimignano - Pisa)

Florens

Vår semester i Florens var verkligen jättebra, det är en otroligt vacker stad där man kan gå runt till fots.


Den berömda domen var mer fantastisk på utsidan än insidan tyckte jag.


Vi åt en jättegod pizza första kvällen, här med kryddig korv.


Siena

Vi tog en busstur ut i Toscana och besökte den gamla staden Siena. Detta stora torg som är formad som en solfjäder har 2 ggr/år en hästkapplöpning som är helt unik, då fylls hela torget med människor.


I Siena fanns en gammal medeltidkatedral som är den enda gotiska i området. Den var otroligt utsmyckad både på insidan och utsidan.


Vingården Fattoria Poggio Alloro

Vi stannade på vingården Fattoria Poggio Alloro  för en 4-rätters lunch med vinprovning som var helt fantasisk! Det var fin utsikt ut över kullarna och San Gimignano uppe på berget i bakgrunden.


Vindruvorna var ännu mycket små, de skördas först i September.


Familjen Källs.

Som antipasti fick vi en bruscetta med olivolja och vitlök på. Mjölet och olivoljan från gården. Till det serverades ett glas vitt vin som hette Vernaccia di San Gimignano D.O.C.G. och var helt magnifikt!


Som secondo fick vi såklart pasta Bolognese med kött från gården. Till det ett rött vin Chianti D.O.C.G.


Som tredje rätt fick vi salami, skinka från gården, pecoriniostar och mixad sallad. Till det fick vi ett rött vin S. Gimignano D.O.C. Rosso "Convivio".


Till efterrätt fick vi mandelskorpor som var doppade i dessertvinet Bianco di Toscana I.G.T. som vi också fick dricka till. Gud vilka goda och sega skorpor! :)


Två av de goda vinerna som vi drack!


San Gimignano - "medeltidens Manhattan"

Så bar det iväg till San Gimignano efter lunchen - staden med de höga tornen. På håll ser det faktiskt ut som ett litet Manhattan. Tydligen var staden så bråkig så man byggde höga torn för folkets säkerhet att bo i. Här provar Mor och bror VÄRLDENS godaste glass som de sa. Den smakade väl ungefär som all Italiensk glass tyckte vi. Staden var fantastiskt fin! Där skulle man vilja bo ett par dagar.




Pisa

Sista stoppet på färden blev Pisa och det lutande tornet. Det var ju faktiskt rätt kul att se, det lutade mer i verkligheten än vad man lyckades fånga på kort. Stan i sig var just inget att se tycker jag. Då är Florens så myckte mysigare.


Som sagt, det var en fantastisk resa tillsammans med mor och bror och man hann med mycket på 5 dagar! Det var väldigt varmt och vi gick och gick hela dagarna. Det var lite skönt att komma hem faktiskt till den sköna svenska sommaren :)

Men Italien kan man alltid återvända till! :)

Inga kommentarer: