torsdag 31 mars 2011

Hannaklänning!

Jag hittade en otroligt söt klänning på lunchen från Replay. Tyvärr kostade den 1 899 kr och det var lite väl dyrt tycker jag... Men snygg var den :)


Tur att jag hittade en liknande i Glasgow förra helgen för 200 spänn :)

Flygplansshopping

Dessa två godsaker inhandlades på flygplasten i Edinburgh på hemresan. Sprit i två former kan man säga ;)

Först blev det en Aberlour eftersom den tagit slut hemma. Så nu hoppas jag att Martin gör sina goda Highland Coffee igen :). Highland coffee är som Irish Coffe ungefär, fast man har lite rökigare whisky, honung och vaniljgrädde - mumma!


Sen blev det en parfym också, en DKNY...

måndag 28 mars 2011

Höjdpunkter från Glasgow

Då var man hemkommen från en jättebra helg med Martin i Glasgow. Vädret var soligt, varmt och underbart och vi shoppade en massa och åt så mycket god mat.

Jag shoppade 4 stycken klänningar! Från vänster: En svart klänning från Primark med gulddetaljer, en blåmönstrad klänning i shiffong, en svart/randing/röda rosor klänning i shiffong, en svart klänning i shiffong med katter och vit dekoration - alla från New Look. Jag handlade även ett par svarta mjukisbyxor och strumpbyxor.

Så var det de klassiska Conversen, The Who modellen var slut i min storlek och då fick det bli ett par röda istället. Men jag hittade ett par örhängen som kompenserade :)


Jättegod mat åt vi på Jamies Italian wid George's Square. Jag tog en pastarätt med musslor, en massa vitlök, chili och chardonayvin. Mums var det!!


En bit av menyn...


Till efterrätt åt jag en choklad/espresso tarte med apelsin creme fraiche och bakade fikon. Mastig men SÅÅÅ god :)


Första kvällen käkade vi på Mussel Inn som är känd för sina musslor. Vi tog en gryta med 1 kilo blåsmusslor kokta i vitt vin, charlottenlök och vitlök och sen en tallrik med varma pilgrimsmusslor, jätteräkor, lax, musslor och en bit havsaborre. Supergott var det med ett glas vitt.


Vi bodde på nyrenoverade hotellet The Grand Central som ligger ovanpå centralstationen. Det är 4-stjärnigt och jättelyxigt - bra pris också! Trots att det låg ovanpå stationen var det tyst och bra. Skön säng och jättecentralt! Klart tips till alla som besöker Glasgow, ett dubbelrum för ca 700-800 kr/natt.


Jag hittade till puben The State som är en av mina favoritpubar i Glasgow, där har de alltid så goda Alekranar, även denna gång slurpade jag på Edinburgh nr 3 och Sheepshaggers!


Resans klart roligaste öl - Sheepshaggers Gold "Brewed to be wild" - HA HA HA HA HA. Men den var sanslöst god! :)



















Vi hann även med en solig vårpromenad i West End och Kelvingrove Parc, fantastiskt fint :)



Martin gillar också pubölen på The State :)


Till shoppinglunch på lördagen tog vi oss till Golden Goose för en Classic Stacker + pint för bara £5.95! (då tog jag extra dyr hamburgare med BBQ sås, bacon och lökringar. Prisvärt :)


En kväll hamnade vi på Café Andalusia som är en tapasbar och det visade sig att de hade jättegoda tapas!! Calamares var helt underbara!

Då har jag upplevt underbara Glasgow för 7:e gången, på återseende :)

fredag 25 mars 2011

Glasgow fever!

Idag bär det av till min käre stad Glasgow igen, det blir 7:e gången i ordningen!! Det ska bli rent underbart att få komma tillbaka och återse den härliga atmosfären, de underbara människorna, de goa pubarna, den delikata Alen, den bästa shoppingen, den goda maten, fantastiska West End och min kusin denna gång :) Det är verkligen en stad att älska! Jag har sett att även vädret skall vara soligt och 9-11 grader i helgen vilket passar utmärkt för mörka pubar, eller inte ;)

Här är jag på shoppingtur på Buchanan Street för några år sedan. Imorgon är jag där igen och shoppar järnet ;)

Ha en trevlig helg allihop, I know I will :)

torsdag 24 mars 2011

SKOR!

Imorgon åker jag till Glasgow, skornas stad :) Jag har som tradition att alltid köpa med mig ett par converse hem därifrån, både för att de är billigare och roligare. Dessa är kandidaterna för denna resa tror jag...

The Who Converse med brittisk flagga, kan det bli coolare? :)


Eller ett par leopard som är vårens mönster



















Eller kanske helt enkelt bara ett par röda fina, min favoritfärg. Jag har faktiskt inte haft röda sen jag var liten.


Sen har jag spanat in ett annat snyggt par på Schuh, snygga va?


Vilka ska jag välja?

tisdag 22 mars 2011

Hemmamys med LCHF

När man har hemmamys och vill lyxa på lite extra kan man ju testa att göra godsaker med LCHF som blir nyttigare :)

Pizza
Ingredienser:
2 st ägg
1 nypa(or) salt
4 msk olivolja
1 dl grädde, eller vatten
3 msk fiberhusk
2 tsk torkad basilika, eller oregano

Valfri fyllning, t.ex. tomatsås, salami, lök, mozarella, ost, champinjoner, pesto, pinjenötter, ruccola :)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Blanda i kryddorna och rör om. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter.
 
Kladdkakemuffins
Ingredienser:

2 ägg
100 gr smör
1/2 tsk vaniljarom eller äkta vaniljpulver (EJ vaniljsocker!)
3/4 dl grädde
100 gr mörk choklad, minst 70%
(1/2 tsk bakpulver för mer "kaka")

Gör så här
Vispa äggen "fluffigt". Smält smöret i en kastrull. Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält. Vispa ned grädde och vaniljarom i äggen.Tillsätt chokladen/smöret och vispa ihop ordentligt. Häll upp i 12 aluminiumformar för muffins, fyll till hälften i varje form. Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.

Låt svalna kallt i ett par timmar. Servera gärna med hallon och vispad grädde. Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem!

Posters

Nu är tre stycken posters beställda till gästrummet från discshop.se. 2 filmposters + en musikposter.

Blow-up (1966)
A successful mod photographer in London whose world is bounded by fashion, pop music, marijuana, and easy sex, feels his life is boring and despairing. But in the course of a single day he accidentally captures on film the commission of a murder. The fact that he has photographed a murder does not occur to him until he studies and then blows up his negatives, uncovering details, blowing up smaller and smaller elements, and finally putting the puzzle together.

Enligt min bror spelar Yardbirds i filmen, med både Jimmy Page och Jeff Beck. Jane Birkin är med också, hon som sjöng Je t'aime och är mamma till Charlotte Gainsbourg.

The Who
Behöver ingen vidare förklaring, just peace and love :)
Barbarella (1968)
After an in-flight anti-gravity striptease, Barbarella (Jane Fonda), a 41st century astronaut, lands on the planet Lythion and sets out to find the evil Durand Durand in the city of Sogo, where a new sin is invented every hour. There, she encounters such objects as the Exessive Machine, a genuine sex organ on which an accomplished artist of the keyboard, in this case, Durand Durand himself, can drive a victim to death by pleasure, a lesbian queen who, in her dream chamber, can make her fantasies take form, and a group of ladies smoking a giant hookah which, via a poor victim struggling in its glass globe, dispenses Essance of Man.

Enligt min bror är Anita Pallenberg (som var ihop med Brian Jones och senare Keith Richards) också med.

Jag hoppas de kommer snart så jag kan sätta upp de på väggen i gästrummet i de nya, svarta ramarna från IKEA.

fredag 18 mars 2011

Matchande...

Jag har varit inne på HM's webbshop och spanat på kläder som matchar ihop och hittade rätt snygga, sköna vårkläder, dock hittar jag ingenting i butiken i stort sätt :/. Dessa plagg skulle jag gärna matcha ihop :)

  • Klänning, utställd modell i crêpat material med spetskanter samt resår i midjan 349 kr
  • Klänning, lätt utställd modell med spetsinfällningar och knäppning upptill. Resår och dragsko under byst samt sidfickor (Mammaklänning men som hade funkat som en vanlig klänning ändå :)) 299 kr
  • Kavaj i figursydd modell med puff på axlarna samt fickor fram och en innerficka 499 kr
  • Byxor i vid modell med resår i midjan samt dragsko upptill och vid bensluten 249 kr
  • Klänning, lätt utställd modell med hålbroderi och dekorativa blomsterapplikationer fram 399 kr
  • Guldsandaler i kilklacksmodell med remmar i läderimitation 199 kr
  • El Naturalista: Cork Oak med kilklack (Brandos.se) 1 199 kr
  • Sixtyseven: Selha skor med kilklack, (Brandos.se) 799 kr

torsdag 17 mars 2011

Fiskpinnar deluxe!

Nu har jag testat en annan nyhet från Findus: Lättpanerad Fiskfilé. Filéerna är kryddade med havssalt och peppar och det är två st ganska stora filéer i paketet. Enligt Findus innehåller de mindre än 1,5 g mättat fett per 100 g lättpanerad fisk. Jag tycker de var riktigt goda. Jag älskar ju fisk men lagar det sällan hemma och fiskpinnar äter jag INTE. Så detta alternativ är ju väldigt bra då det är hela fiskfiléer som är panerade, man känner faktiskt svartpepparsmaken i paneringen vilket jag gillar. Jag åt min fisk med en blandad sallad och en klick hemmagjord youghurtsås med majonäs, senap, dill, citron, salt och peppar, mums :)

Happy St Paddy's Day!

Idag är det 17 mars och St Patrick's Day - Irlands nationaldag. Denna dag kommer självklart firas med en Guinness eller två. Och jag bär en grön tröja med matchande ögonskugga och naglar dagen till ära! :) Fira ordentligt och ha en fin dag!

Denna otroligt snygga aliminiumskylt köpte jag på Guinness brewery i Dublin, Jan -08

onsdag 16 mars 2011

Jamie Oliver's Italian - Glasgow

Nu när vi snart åker till Glasgow om drygt en vecka så tänkte vi passa på att testa skottlands första Jamie Oliver restaurant Jamie's Italian som ligger på 1 George Square. De ser ut att ha riktigt god mat till bra priser! Vad sägs om en sån meny kanske? ;)

SEASONAL MEAT ANTIPASTI PLANK £6.85 A HEAD
Seasonal cured meat, Tuscan fennel salami, pistachio mortadella, San Daniele prosciutto and Schiacciata piccante. Italian cheeses, buffalo mozzarella and pecorino with amazing chilli jam. Pickles, curly green chillies, Gaeta olives and caper berries. Crunchy salad shaved root veg with chilli, lemon and mint


FISH BAKED IN A BAG £15.95
Fantastic sustainable fish of the day from Devon and Cornwall. Baked in its own juices with clams, mussels, smashed fennel, chilli and anchovy. Served with Sicilian scented cracked wheat

RADICCHIO, ROCKET AND PARMESAN SALAD £3.25
With aged balsamic and shaved Parmesan

ULTIMATE CHOCOLATE RASPBERRY AND AMARETTO BROWNIE £4.95
With bourbon vanilla ice cream

*slurp*

fredag 11 mars 2011

Klänningar!

Så nu har jag hittat några riktiga godingar i klänningsdjungeln som jag skulle vilja ha allihopa :)
Leeta Stripe Dress (Coast)
Klänning med vit spets (HM)

Svart/vit prickig klänning (HM)

60's Ponte Dress (Oasis)

Moroccan Print Dress (Oasis)

Scarf Print Dress (Oasis)

Mellofinal!

Så då var det dags för finalen i Melodifestivalen, 10 bidrag skall tävla i Globen imorgon. Min röst hamnar självklart på The Moniker men jag gillar även Playtones och Sara Varga. Eric Saade är favorittippad vinnare och jag föredrar faktiskt hans låt Popular framför Dannys In the club fjant i alla fall!

De som tävlar är: Brolle Jr, Danny, Eric Saade, Linda Bengtzing, Nicke Borg, Sanna Nielsen, Sara Varga, Swingfly, The Moniker, Playtones.

Heja The Moniker!!!!! :)
Kvällen kommer att tillbringas med goda vänner, lite tapas, vin och SingStar Dance som avslut! Perfekt kväll!

måndag 7 mars 2011

Fiberlakrits!

När vi var på Hemköp och storhandlade igår så hittade jag en helt ny sektion på hälskosthyllan, nämligen produkter från Renée Voltaire. Det fanns en massa snacks, frön och rawfood, men jag föll för Fiberlakrits - lakrits maniac som jag är :).

De smakade precis som de goda mjuka sötlakritsar som går att köpa i en vit förpackning, med en mörk människa på med stora röda läppar, ja från Finland ni vet (jag skriver inte ut en mer detaljerad beskrivning)... De var i alla fall jättegoda!!! Nu blir man ju sugen på att testa fler produkter, t.ex. hade de goda sesamkex - både vita och svarta!
Innehåll
Fiberlakrits 160g Sirap av sockerrör och sockerbeta, melass, vetemjöl, havrekli, naturligt lakritsextrakt, medicinskt kol (för färg), salt, anisolja

Näringsinnehåll
Per 100g: energi 1359 kJ/322,6kcal, protein 5,0g, fett 1,1g, kolhyd 72,0g, varav kostfiber 5,8g

lördag 5 mars 2011

Heja The Moniker!

Andra chansen är ju den minst tilltalade delfinalen i Melodifestivalen då reserverna skall tävla om de 2 sista finalplatserna. Men min största favorit The Moniker finns ju med i denna kvalgrupp med sin låt "Oh My God" så jag hejar stort på att han går vidare ikväll.

tisdag 1 mars 2011

Sugen på nya skor!

Kikade in på Brandos.se och hittade de här...

Sixtyseven: Selha från Brandos.se

















Sixtyseven: Selha, 799 kr

 
El Naturalista: Cork Oak från Brandos.se

















Naturalista: Cork Oak, 1 199 kr

Jag som älskar kilklack :)