måndag 31 januari 2011

Helgen sammanfattningvis

I fredags testade vi en relativt nyöppnad restaurang på Magasinsgatan i Göteborg som heter La Puta Madre (spansk slang för "Mother Fucker" eller "Holy shit"). Stället är inrett i burleskstil med röda plyschgardiner, gamla möbler, kristallkronor och nakna tjocka damer på väggarna. Det är som att komma in på en bordell på 20-talet - riktigt cool inredning.

De bjuder på sydamerikansk mat i långkok och det var fantastiskt gott! Servicen var också suverän. Jag åt en dagens Antojito till förrätt som var någon friterad mexikansk färskost. Till varmrätt tog jag Tacos de Hipogoloso - Puta Madres egna majstortillas fyllda med hälleflundra. Serveras med patacones och en salsa roja och salsa verde. Och till efterrätt var jag bara tvungen att prova en av deras kända tårtor - moussetårta i 6 lager med choklad, jordgubb och vanilj - SUPER! De hade också ca 300-400 olika sorters tequila (!), vi provade en lite finare, rökig sort och den smakade jättegott! Det blir klart fler besök på La Puta Madre.
















Lördagen blev en lugn hemmakväll med god mat och film. Till middag gjorde vi ett laxpaket från "LCHF på mitt sätt" boken som var jättegod med koriander, lime, ingefära och kokosmjölk. Det var en favorit hos både Martin och mig, så den får vi göra fler gånger :)















Söndagen spenderades med ett varv på isen runt Stora Amundön, det var en underbar promenad med kaffetermos och smörgås på vägen.















Helgerna går alldeles för fort, jag längtar redan tills nästa, då blir det AW, Melodifestival och dop.

LCHF tips!

Jag måste tipsa alla LCHF-anhängar där ute om kokboken "LCHF på mitt sätt" av Ulrika Davidsson. Den har otroligt många goda recept som känns lite lyxigare utan att krångla till det. Jag och Martin har provat någora stycken och har hela veckan planerad med dessa recept :). Ikväll blir det sallad med bl.a. rökt lax, färsk sparris, spenat och avocado - Mums mums!

tisdag 25 januari 2011

Rockskor!

Vilka häftiga skor jag hittade - nästan med kurbitsmotiv :) om man ändå kunde gå i höga klackar...

















Thelma Bootie från Iron Fist 899 kr

onsdag 12 januari 2011

Jag ÄLSKAR matprogram!

Martin mobbar mig för mina matprogram på TV ;). Och ikväll börjar den svenska versionen av Masterchef - Sveriges Mästerkock. Åh vad kul det ska bli! Ikväll startar auditionturnén i Helsingborg och Göteborg. Juryn består av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Per Morberg. Missa inte detta kl 20.00 i TV4!


Du kan ladda upp dina smaklökar redan innan med att se på Halv åtta hos mig i samma kanal (tiden talar för sig själv). Vilken kväll! :)

måndag 10 januari 2011

Nedräkning till söndag!

På söndag kl 20.00 i TV4 börjar ÄNTLIGEN andra säsongen av Solsidan. Can't wait! Det är den bästa serien som har gjorts på riktigt länge :)

söndag 9 januari 2011

TV-serier man minns

Igår satt jag och var lite nostalgisk över alla serier man kollade på i sina ungdomsår och jag blev lite sugen på att googla på dem. Här är några av de som jag tittade på...

Ensamma Hemma eller Party of Five (1994-2000)
Dramaserien om fem ensamma barn som växte upp utan föräldrar i San Fransisco och som tog upp en massa moraliska dilemman som alkoholism, cancer, våld osv. En ganska så deppig serie egentligen och så här i efterhand, inte speciellt bra.


Alf (1986-1990)
En science fiction sitcom om rymdvarelsen Alf som crashade in i familjen Tanners garage i en ett amerikanskt medelklasshem. En väldigt rolig och underhållande serie, jag minns att jag hade en sån liten klämdocka med Alf som hängde sig fast i min skrivbordslampa.


Beverly Hills (1990-2000)
Den 10 år långa ungdomsserien om tvillingarna Walsh som flyttade till Beverly Hills och alla de andra. Vad jag älskade denna serie! När TV4 blev markbundet i Sverige 1992 började jag kolla på den varje söndag (så jag har nog missat de första avsnitten!). Nu går den i repris på eftermiddagrna och det är jättekul om se om den tycker jag, nördigt jag vet ;).


Blossom (1990-1995)
Blossom var en serie om Blossom och familjen Russo som bestod av ensamstående Pappa Nick, den fd alkoholiserade brodern Anthony och den korkade brodern Joey. Hon hade också en bästa kompis som hette Six som pratade något otroligt mycket. Blossom och Six hade väldigt originell och mysko klädstil som man tyckte var lite kul.


The Cosby Show (1984-1992)
The Cosby show! Vad mamma och jag satt och följde familjen Cosby med fem barn i deras centrala vardagsrumssoffa. Man tyckte det var så konstigt att soffan inte stod intill väggen? Och man tyckte att pappa Bill var alldeles för sträng mot alla sina döttrar och att han retades hela tiden.


Dallas (1978-1991)
Detta var nog den första serien jag började kolla på eftersom Mamma kollade på den. Vilken såpa alltså! Det hände ju saker hela tiden i oljebranchen. JR som var den onda, Bobby var den goda, Sue Ellen som var alkis osv. Bäst tyckte jag om Lucy med sitt långa, blonda hår som såg ut som Barbie. Jag minns det spännande dramat när Bobby skulle komma tillbaka till serien i en duschscen där Pam hade drömt allting, efter flera år. Det gäller att vara kreativ alltså! Jag hade gärna sett om hela Dallas, men gud vad många avsnitt det finns!


Degrassi Junior High (1987-1989)
Ett Kanadensiskt ungdomsdrama om elever på Degrassi Junior High i Toronto (fortsättningen på Kids of Degrassi Street, 1979-1986) . Denna serie tog upp sånt som mobbing, tonårsgraviditet, droger, barnmisshandel, homosexualitet, rasim och skilsmässa. Allt en tonåring behöver veta ;). Man fick sedan fortsätta att följa gänget i Degrassi High 1989-1991 där det även dök upp sånt som AIDS, abort, missbruk, alkoholism, sex, otrohet, dödsfall, självmord, depression, homofobi, ätstörningar m.m). Sen fortsatte det med Degrassi: The next Generation, men det är inget som jag har sett.


Doogie Howser (1989-1993)
Minns ni den 16-åriga läkaren som var ett geni? Den yngsta läkaren i hela USA ;) Jag minns att jag såg några avsnitt och minns speciellt ett avsnitt när han skulle förlora sin oskuld, haha. Inte en speciellt bra serie!


Falcon Crest (1981-1990)
Detta var också en såpa jag såg med min Mamma som handlade om familjerna Gioberti/Channing på en vingård i Kalifornien. En mycket dramatisk och spännande serie!


Dynastin (1981-1989)
Dynastin har precis som Dallas och Falcon Crest en mycket dramatisk och spännande såpa om bla.a Familjen Carrington, makt och rikedom (faktiskt producerad av Aaron Spelling).


Huset Fullt (1987-1995)
Vem minns inte komediserien om familjen Tanner som bodde i det gudomligt fina radhuset i San Fransciso? (det var serien som fick en att vilja åka dit). Där Mary-Kate och Ashley Olsen gjorde TV-premiär som minsta dottern Michelle. John Stamos som spelade morbrodern Jesse som var musiker tyckte man ju var så snygg!


Skilda Världar (1996-2002)
Oj vad bra jag och Johanna tyckte denna serie var, sista året gick när vi pluggade i Halmstad och vi följde det slaviskt då. Såpan om tvillingarna Sandra och Daniel och de andra. Makt och spel självklart. Seriens första säsong kommer ut på DVD box i mars!


Solstollarna (1985)
Solstollarna var en serie i 10 avsnitt som sändes på sommarmorgnarna i SVT 1985. Det var en fortsättning på Toffelhjältarna (jullovet 1984) med Ola och Per som utspelades vid Ribersborgsbadet i Malmö. Där ägde direktör Knegoff ett café där Ulla-Bella var sekreterare. En rad kända artister medverkade i serien som t.ex. Lena Philipsson, Samantha Fox, Mandy Smith, Lili & Sussie, Anna Book och Pernilla Wahlgren. jag har faktiskt de första avsnitten på VHS, underbar underhållning!


Varuhuset (1987-1989)
Den första svenska såpan? Den handlade om Öhmans varuhus i Stockholm och alla anställda där. En rad med skumma affärer pågick... detta var min favoritserie tror jag. Men jag såg också på Tre Kronor (1994-1999), Goda Grannar (1987-1989), Storstad (1989-1992) och Rederiet 1992-2002).


En härlig tid (1988-1993)
Den sockersöta komediserien om Kevin och hans familj i ett förortskvarter i USA 1968. Han lekte med Paul och Winnie som var grannar. Man fick se Kevin växa upp under början på 70-talet och komma i kontakt med en rad tonårsproblem :)



V (1984-1985)
Jag och Kicki var nästan de enda i klassen som fick kolla på den läskiga science fiction serien "V" om kampen mellan ödlorna och den goda mänskligheten. Man tyckte den var läskig då, men efter att ha sett reprisen som gick nyligen skrattar man ju ;).


Det finns så många fler serier man kommer ihåg, men man kan ju inte nämna alla.. för att inte tala om alla bra barnprogram man såg som liten! Men det får bli ett annat inlägg.

onsdag 5 januari 2011

Lunchshopping!

Rean i all ära, men på lunchen idag fyndade jag det här till originalpris.

En svart kaffeburk med kurbitsmotiv från Clas Ohlson, 39 kr. Jag älskar ju kurbitser och vi har en sån här på jobbet :)


Torrschampo! Jag fick tips av min kollega Frida att Proffs torrschampo var bäst. Helt ok pris på 45 kr. Och jag som bara trodde att torrschampon fanns på 70-talet ;). Det här ska bli spännande att prova!

Jag spanade in en liten bakform med löstagbar kant också på Verner och Verner. Men jag tyckte den var för låg för ändamålet. Jag kör på andra formar jag har hemma istället. 

tisdag 4 januari 2011

Väntar...

Leverans vecka 3... väntan är olidlig...



Och kanske även en sån här :)

söndag 2 januari 2011

Nytt år, Nytt liv...

... brukar jag säga varje gång det blir nytt år. Det börjar alltid med en hög ambition att ändra på sitt liv till det bättre - träna mer, äta hälsosammare, skaffa nya roliga intressen, umgås mer med vännerna, stressa mindre osv... Men kommer det någonsin att bli så? Jag kan inte säga ett enda år att jag varit stolt över mitt sätt och leva och över de val jag gjort och jag är lite trött på det nu. Jag har nog för dålig karaktär, eller också inte tillräckligt stark vilja. Jag vet inte varför jag inte är stark nog att fixa det. Jag bortförklarar det hela tiden med att jag har för ont om tid, att jag är för trött och orkar inte, att måsten är tråkiga i längden...

Nu är det 2011 - en ny chans till ett nytt liv, eller till ett förbättrat liv snarare. Det finns mycket i mitt liv som är jag är nöjd och lycklig med som jag gärna vill behålla.

Imorgon 3:e januari börjar mitt "nya" liv, då ska jag:
-ta mig till gymet och träna för första gången på säkert en månad (en väldigt dum decembermånad fylld med alldeles för mycket godsaker).
-äta veckomenyer med bra LCHF kost
-försöka bli en optimist istället för en pessimist (den brukar aldrig gå!)
-försöka att planera in minimalt med umgänge som innebär för mycket godsaker.
-försöka att hålla kvar mina vänner som tycks spridas åt alla håll och kanter :(
-gå en kvällskurs för att ta in lite ny inspiration och nya människor i mitt liv. Jag har spanat in en fotokurs på Folkuniversitetet som börjar i mars. Då börjar det bli fin vårmiljö ute också att fota. Det är ju en anledning till att få köpa en ny kamera också :).
-jag ska försöka att inte stressa upp mig över precis allt - kroppen kommer att må så mycket bättre då. Men hur fan gör man?
-skaffa en diskmaskin som sköter min disk, det kommer att spara många svordomar i hemmet.
-skaffa en 180 cm bäddmadrass så den jobbiga skarven emellan oss slipper förstöra min skönhetssömn ;)

Nu längtar jag bara SÅ mycket till våren, värmen och ljuset igen. Jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅ trött på den här jävla vintern, kylan, mörkret och isbanan redan så jag vet inte vad jag gör!!!!

lördag 1 januari 2011

Nyårsmenyn 2010

Nyårsafton 2010 spenderades för tredje året i rad hos goda vänner och vi gjorde en jättegod fyrarättersmeny. Medan vi lagade maten åt vi jättegoda baconlindade dadlar och svarta oliver.

Till förrätt åt vi halstrade pilgrimsmusslor på en bädd av sparris med hack av sharlottenlök, bacon och vitlök, samt en reducerad balsamicodressing. Supergod kombination med musslor och bacon och det syrliga från balsamicon.



Till huvudrätt blev det en klassisk helstekt oxfile Provencale med råstekt, skivad potatis och ett ört/vitlökssmör som fick smälta över köttet. Detta tillsammans med en god sallad med bl.a. fetaost, avocado, rödlök och psysalis.


Till efterrätt åt vi en hallon/passionscoctail med hemmagjord citronsmaksatt vaniljcreme och passionsfrukt på toppen. Den var väldigt fräsch och läskande och jag hade kunnat äta dubbelt så mycket ;).


Den fjärde rätten blev en ostbricka med 5 sorters ostar och 3 sorters kex och vindruvor, men jag tog tyvärr ingen bild på den. Men det satt fint efter tolvslaget. Självklart blev det både Champagne, bubbel, vitt- och rött vin till den utsökta middagen, samt fyrverkerier. Vi kom hem sent, kl 05.00 eftersom det var nästan omöjligt att få tag på en taxi.

Nu så här på nyårsdagen startade jag med en ägg/bacon/bönorfrukost och en kopp te. Och till eftermiddagen blev det den obligatoriska pizzan - en kebabpizza. Lite smågodis fick också slinka med till mina tre hyrfilmer. Ha en fin kväll!