onsdag 29 september 2010

Imperial State Electric

I somras fick jag ett nytt favoritband -  Imperial State Electric. Det är Nicke Andersson från Hellacopters nystartade band. Jag såg de på Sonisphere och på Way Out West i somras. Det är riktigt bra rock med lite Beatlesinfluenser vilket gillas och jättebra live - ett hett tips att lyssna på. Deras skiva finns på Spotify.

söndag 26 september 2010

Helgnöjen!

Jag har haft en riktigt bra helg! I fredags kom min kompis Jesper från Stockholm hit och stannade hos oss en natt. Vi käkade på Moon Thai Kitchen och vilken måltid! Det var länge sen jag åt så god thaimat! Dessutom var det trevlig personal och underbar inredning. Jag åt Moons Hotpan (tillagas & serveras i rykande het gjutjärnspanna på traditionellt sätt) - Rödvinsfräst biff med färsk peppar, chilli, vitlök, primörer och kapraobasilika, den jag kan verkligen rekommendera.
Här är lite av den mysiga inredningen.

Martin och Jesper

På lördagen så hade vi lite förfest för att sedan gå på Haket som hade Beatleskväll. Det betyder bara Beatlesmusik! Såklart var jag i himlen. De hade temadrinkar och jag beställde en Yellow Submarine. Den var tyvärr inte så god, men jag fick en Beatles pin som drinkpinne, alltid något!


De visade Beatlesfilmer på storbilds-TV också vilket gjorde lite extra stämning. Här är Tatjana i förgrunden.

Vi följde med Tatjana och Predrag till Oceanen där 4ARK (en arkitekttidning) hade releasefest. Det var som ett äkta skoldiscotek med discokulor, discolampor och rökmaskin!


Fina Martin!

Jag

Muskot tog tidigare över musikvalet på kvällen ;)

torsdag 23 september 2010

Nya kängor!

Jag har köpt ett par nya kängor på Scoop som jag älskar! De är av märket Jungla (never heard of...?) och de är jättefina och lite brunröda i färgen. Idag är premiär för dem.





(bilden kanske inte är så rättvis, men de är toksnygga i verkligheten och i dagsljus)

söndag 19 september 2010

Bä bä vita lamm var visst inte så dumt!

Jag gillar lamm sådär, åtminstone är det vad jag hittils har trott. Men igår gjorde vi en lammstek med honung, vitlök, rosmarin och citron och den blev jättegod och sådär lagom rosa inuti! Till den severades en rödvinsås, rostade rotsaker, grönsallad och ett glas rött vin (man kan också ha en potatisgratäng till). SÅ jag är nästan beredd att ändra min åsikt - att jag nu gillar lamm, punkt slut. Jag måste dela med mig av receptet så ni kan prova att göra en egen stek.


Ingredienser till 8 personer:
1 lammstek med ben, cirka 2 kg
rejält med flingsalt
6 vitlöksklyftor
1 msk rosmarin
1 dl honung, gärna akacia
saften från 1 citron
svartpeppar ur kvarn

TILL SÅSEN:
3 dl rödvin, gärna fylligt
1/2 liter kalvfond (vatten + koncentrat)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
svartpeppar
lite kajennpeppar

Hela receptet med instruktioner finns att hitta på DN.

lördag 18 september 2010

Hälsobröd med dinkel

Idag provade jag att baka Renée Voltaires dinkelbröd. Lite fusk som LCHF'are, men klart godkänt ur GI synpunkt. Det blev faktiskt gott med lite smör och ost på. Brödet är färdigt på: 2 tim 20 min.

Ingredienser:
0.5 pkt jäst
6 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja
2 nypor havssalt (lite mer salt tycker jag man ska ta)
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl blandade frön, tex. svarta och vita sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön

1. Riv moroten. Ljumma vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.

2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.

3. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Låt brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på ett galler.

Nu får det också vara grunden till min skagentoast som blir dagens förrätt, sen blir det lammstek till huvudrätt och lite melon till efterrätt :)

fredag 17 september 2010

Nyheter från HM!

Min vän Veronica bloggade om HM nyheter igår och jag fick inspiration till att kolla in deras plagg också. Jag hittade helt andra favoriter.

Den klart snyggaste var en jättefin röd klänning, men jag tvivlar på att modellen passar mig :(

Sen hittade jag en snygg, grå tunika med lång ärm som skulle bli perfekt att ha i höst/vinter. Man kan ju spica upp den lite med en färgad scarf. Den finns i svart också ;)
Ännu ett grått platt. En jättemysig kofta att värma sig i och det behöver man ju.
Och ett snyggt, lila nattlinne som matchar den lila färgen i sovrummet, det ni! Då kan man smälta in i inredningen.
Sen måste man ju ha lite accessoarer också och denna gråa stickade basker skulle vara perfekt!
Sist, men inte minst så behöver man ju fingervantar tills i vinter. Och dessa var ju ursnygga i svart och vitt!

Eller de här som ser ut som små kattassar nästan ! :) vill ha!

Jag får nog ta en tripp till HM på lunchen och se om de har något av dessa inne :).


onsdag 15 september 2010

Zumba ”Spice up your Body”

Det här med träning går ju såklart upp och ner men jag försöker i alla fall gå på Friskis två gånger i veckan. Och jag kommer i mina jeans igen! hurra! (diet + träning = resultat!). Men för att utöka träningen lite vill jag träna mer Zumba som är så kul, men Friskis har ju inte Zumba på de ställen och tider jag vill.Vi har möblerat om gästrummet hemma nu med TV och DVD (och spegel snart) så det finns gott om plats att träna dans hemma, så nu har jag beställt Zumba ”Spice up your Body” kit! Kitet innehåller 3 DVD skivor:
Zumba Power (47 min) – en kaloriförbrännande explosion! Den här dvd:n kombinerar de bästa rörelserna och rytmerna för en maximal kaloriförbränning. Träna och njut samtidigt! Inkluderar även bonusen Zumba Kids, en speciell dansrutin anpassad för att dina barn ska kunna vara med och dansa!

Zumba Advanced (39 min) – ett fullständigt träningsprogram för hela kroppen i högt tempo med den bästa musiken och bästa danserna, inklusive salsa, merengue och till och med flamenco.

Zumba Abs, Buns and Thighs (32 min) – en lustfylld och rolig workout med utvalda, effektiva övningar för att träna typiska problemområden som mage, stjärt och lår. Den bästa Zumba-träningen någonsin!

Leverans om 4-7 dagar och det ska bli superkul att testa!

måndag 13 september 2010

Tatueringar

Jag har länge velat göra en ny tatuering, en större på armen, men än så länge har jag inte klart motivet ännu. Jag satt och googlade på Beatlestatueringar (som är en stark kandidat) och hittade en hel del imponerande sådana.

Helt klart den snyggaste var de tecknade Beatlarna från Yellow Submarine. Jag önskar jag hade kommit på den idén också.




















En annan riktigt snygg är dessa siluetter


Man kan ju slänga upp en sån här blaffa också, men inte så snygg tycker jag.

Här är också en variant.

Siluetterna från Help albumet har jag haft i åtanke men de var väldigt populära, så det går bort.

Bara en logo, inte så kul och lite för stor.

Snygga omslaget från Revolver täcker här en hel arm, det skulle kunna vara riktigt snyggt.

Mina tankar går lite åt det här...

eller fyra siluettansikten på rad från A Hard Days Night albumet.


Några åsikter?

Ny stekpanna + kajalpenna!

På lunchen hittade jag en jättesnygg kajalpenna från Make Up Store som heter Wodden Metal och är skogsgrön :).
Och då båda våra stekpannor har kastat in handduken var jag idag tvungen att shoppa en ny! Det blev en Hackman Matador med Ceratec beläggning! 20% på Åhléns dessutom!
Basen är i starkt rostfritt stål med ett innandöme i unik Ceratec beläggning med non-stick yta. Ceratec beläggningen gör att Matador tål extrem hetta, flambering, metallredskap och kan maskindiskas. Botten är en induktionsbotten vilken utnyttjar energin effektivt och gör kärlet/pannan snabbt het. Handtagen är stadiga och är gjorda i bakelit som inte blir varmt. Handtagen har nyligen fått ny design av, Pentagon Design.

Jag är väldigt nöjd med dagens shopping, dessutom fick jag två par trosor och ett par strumpbyxor också :)

lördag 11 september 2010

Beatlemania!

Nu har jag nätshoppat lite Beatles DVD's som jag länge velat ha men aldrig kommer mig för att köpa. Dessa är nu lagda som order på megastore.se.

Concert for George. En hel underbar konsert i Royal Albert Hall som hyllning till George Harrison. Jag har bara sett den en gång så det ska bli så kul att om den. Dessutom är min favorit Dhani Harrison med och spelat, Georges son.

Nästa DVD är filmen Help! Min brors VHS version har jag sett många gånger och nu är det ändå dags för en egen :)
Sist men inte minst så beställde jag filmen Backbeat. Det är egentligen inte med Beatles, men den handlar om Beatles tid i Hamburg innan de blev kända. En mycket bra film!!
Ser fram emot lite filmkväll i höst nu då :)

fredag 10 september 2010

The Cavern Beatles

Igår var vi och såg The Cavern Beatles spela på biografen Draken och vilken konsert! De är verkligen proffsiga i både spel och sång och jag är superimponerad. Det var mestadels medelålders där, men ett gäng dansanta ungdomar som livade upp stämningen fanns också.

De började att spela gamla låtar från Caverntiden för att sedan gå vidare med kostymbyte till Sgt Peppertiden och avslutningsvis lite mer 70-talsinpirerat med The White Album och Let it Be albumet. Här är lite bilder från kvällen.

Första Caverntiden med finfina 60-talskostymer!


Andra ombytet med Sgt Pepperjackor


Sista ombytet som representerar Beatles sista tid


Jag har massor av Beatleslåtar i huvudet nu och blir grymt sugen på att gå igenom min gitarrbok med alla Beatleslåtar igen :)

torsdag 9 september 2010

The Beatles!

Ikväll ska jag gå och se The Beatles! Ja, i alla fall så nära man kan komma, nämligen världens största The Beatles cover band The Cavern Beatles. De spelar på Draken kl 19.30 och jag ska låtsas att det är 1963 och att jag ser riktiga The Beatles. Det kan bli riktigt hysteriskt ;) Undra hur jag ska klä mig? :)
Häng på vetja :)

tisdag 7 september 2010

Brillat Savarin

Jag har fått en ny favoritost! Brillat Savarin. Enligt Wikipedia så är Brillat Savarin en fransk fet krämig ost tillverkad av komjölk och grädde. Den är uppkallad efter den franske statsmannen och författaren Jean Anthelme Brillat-Savarin som lär ha yttrat: "Un dessert sans fromage est une belle à qui il manque un œil. – En dessert utan ost är som en skönhet som saknar ett öga."
Tipset om osten fick jag av min kollega Jenny och det sägs även vara Drottning Silvias favorit! Det är bara att testa och njuta! :)

söndag 5 september 2010

Polaroid

Martin har en snygg fotoapp i sin mobil, nämligen Polaroid. Man är lite avis :)

Seriestartsvecka!

Det märks på TV-tablån att hösten har dragit igång, men denna vecka är ju helt galen! Det blir verkligen premiärmaraton!!! Helt ofattbart vad många det är som börjar samtidigt, speciellt på måndag. Först ut måndagen den 6 september kl 19.30 är det min favoritserie Halv åtta hos mig som börjar igen, åh vad härligt med matprogram.
Kl 20.00 blir det kanalkrock. Då börjar nämligen Biggest Loser Sverige...
...samtidigt som Ullared kl 20.00. Jag har faktiskt inte sett den första säsongen av Ullared och är inte så jättesugen på att se denna heller. MEN, mina vänner som åkte ner till Ullared från Stockholm i somras har ju blivit filmade/intervjuade så jag måste ju se om de är med!!!! Ett påtvingat nöje med andra ord.

Sist denna måndag kl 22.00 är det Filip och Fredriks nya dejtingprogram "Lite sällskap" som handlar om att de skall finna dejter till 5 personer som bor i Grums.

På tisdagen den 7 september kl 20.00 är det dags för ännu en säsong av Idol. Idol har jag nog följt varje säsong (mer eller mindre) för det är så oerhört kul att se alla auditions i början! Vilka original det finns! Och att folk verkligen inte kan förstå hur dåliga de är? Det är lite synd om de också.

Sen på onsdagen den 8 september kl 21.00 börjar Skånefruar. Jag har faktiskt inte alls läst på om denna såpa, men det verkar vara av lite samma tema som Hollywoodfruar och verkar inte alls roande.

Efter Skånefruar i samma kanal kl 22.00 är det däremot nypremiär för Kungarna av Tylösand. Och jag måste säga att detta kommer nog bli en skandalsåpa! Jag såg en trailer/intervju med deltagarna på aftonbladet och herregud säger jag. Men jag måste kolla in första avsnittet för jag har ju trots allt bott i Halmstad i 3 år och festat i Tylösand på Leffes jag med. Jag kände igen en bartender i trailern dessutom som är en vän till en vän. Men jag är osäker på om det är något som kommer att skådas fler gånger av mig. Jag tror det hela är pinsam skit om jag ska vara ärlig.

Sen sist men inte minst, på söndag 12 september börjar Ensam Mamma Söker. Det är faktiskt lite favorit hos mig för jag har alltid gillar dejtingprogram ;).

Och i denna omgång finns det en cool Rockabillytjej med med snygga tatueringar, så det blir nog extra kul :)
Ska du kolla på någon av dessa såpor/serier?