tisdag 13 november 2007

Edinburgh is for tourists, Glasgow is for people...

...så sa skottarna vi träffade i Glasgow. Och nog kunde vi förstå varför. Glasgow fungerade som en avslappnad stad med sköna pubar och sköna människor, bra shopping och man kände sig rätt så hemma sådär. Edinburgh däremot var mycket turistisk jämförelsevis. Många japaner med kameror och många turistshoppar, lite gamla stan över det hela. Men det var såååååååååååå fint, Edinburgh alltså! Lite svårt för att hitta de där bra pubarna som vi ville tror jag men.. Resan var i alla fall helt fantastisk! Det berodde mycket på grund av resesällskap och nya trevliga bekanta. Här är vad som bjöds i urval:

*Superman suite, toast med marmelad, mulet väder, snygga stövlar, Starbucks, kiltar, Beatleslåtar, trubadur, pints, ale, säckpipor, fish’n chips, mackor, bussresor, kyla, Archibald Jack Higgins, en lägenhet som inte haft en spis på ett år, mcCondoms, rökig whiskey, Paddy & Mack, Guiness red, antastning, stolta irländare, dans, lasagne, katedraler, slott, Oneill's, kanelsprit,..

tisdag 6 november 2007

Mina bästa konsertminnen!

Jag satt och funderade på alla konserter som jag gått på genom åren och det blir ganska många. Jag har ju faktiskt sett många av mina allra största idoler ändå! Några som dock satt sina spår extra är följande:


New Kids on the Block (Globen -88)

Brainpool (Gröna Lund -95)

Supergrass (Studion Stockholm -95?/Roskilde -97)

12 timmar 70-tal (Kristinebergs IP -96, för ynka 350 kr!!!)

Boney M, Gloria Gaynor Björn Skifs och Blåblues, Harpo, The Kinks, Nationalteaterns Rockorkester, Nazareth, Pugh Rogefeldt, Sister Sledge, Gilbert O'Sullivan, Uriah Heep, Van Morrison.

The Who (performing Quadrophenia, Earls Court/London – 96)

Björk (Fryshuset -97?, Vattenfestivalen -98)

Beck (Roskilde -97)

Doktor Kosmos (StjärnJerry Teater i Vasastan -97)

Black Sabbath (Roskilde -98)

Kraftwerk (Roskilde -98)

Lee Hazelwood (Lollipopfestivalen -98)

Kenta Gustafsson (Restaurangernas dag, Kungsträdgården -98)

Hansson & Karlsson (Nalen -98)

Madonna (Drowned World Tour Barcelona -01)

Björn Skifs (Eriksberghallen -04)

Mikael Ramel (Big Ben pub Stockholm -05)

Jojje Wadenius (Mosebacke -05)

The Rolling Stones (Ullevi -07)


Och fler blir det... :)